To the Point praktijk voor Acupunctuur & Oosterse geneeswijzen in West Maas En Waal, Wamel.

Werkt acupunctuur bij hooggevoeligheid?

Regelmatig wordt mij gevraagd, of acupunctuur ook geschikt is voor volwassenen, of kinderen met hooggevoeligheid. Hooggevoeligheid is een hot item momenteel. Het is veel in de media en er is veel aandacht voor. Tijd dus om hier ook eens aandacht aan te spenderen in een blog.

Wat is hooggevoeligheid?

Hooggevoeligheid is een term waaronder veel kenmerken samenkomen. Het is niet officieel erkend, maar het is ondanks dat wel iets waar veel mensen zich in herkennen. Het gevoelig zijn voor geluiden, sferen, emoties, indrukken, drukte en daar overprikkeld van raken, is echt iets wat steeds vaker voorkomt. Of in ieder geval iets, waar steeds meer aandacht voor is.

Hooggevoeligheid en acupunctuur, gaat dat wel goed samen?

Ja! Acupunctuur kan perfect worden ingezet bij hooggevoeligheid. Doordat de naalden zo dun zijn, kunnen ze prima hun werk doen, zonder teveel te prikkelen. Na het zetten van de naalden komen er bepaalde stoffen in het lichaam vrij, waardoor er een natuurlijke reset plaatsvindt. Hierdoor wordt je meer ontspannen en kun je na de behandeling zelfs de prikkels beter verwerken dan voor de behandeling. In mijn praktijk help ik veel hooggevoelige, of overprikkelde mensen, die veel baat hebben bij mijn behandelingen. Het verbetert de concentratie, de prikkelbestendigheid en geeft veel rust. Door het preventief in te zetten, zul je merken dat je minder snel uit balans raakt en lekkerder in je vel komt te zitten.

Is acupunctuur inzetbaar bij snel geprikkelde kinderen?

Ook bij kinderen kan acupunctuur prima ingezet worden op het gebied van overprikkeling. Naast acupunctuur met naalden, ben ik gespecialiseerd in Shonishin. Dit is een acupunctuurvorm, waarbij in plaats van naaldjes, met speciale instrumentjes gewerkt wordt. Er zijn dus heel veel mogelijkheden, om de behandeling aan te passen aan de behoefte van het kind. Ouders geven aan, dat wanneer hun kinderen regelmatig een acupunctuur/shonishin behandeling krijgen, ze beter tegen prikkels kunnen, rustiger zijn en een verbeterde concentratie hebben. Zowel op school, als thuis.

Kan acupunctuur dan ook preventief ingezet worden bij hooggevoeligheid?

Doordat acupunctuur een hele mooie balancerende werking heeft, kan het zeker goed ingezet worden ter preventie. Wanneer regelmatig een acupunctuurbehandeling gedaan wordt, zul je merken dat je minder snel uit het veld geslagen wordt. Ook merk je dat je minder lang van slag bent, wanneer je wel overprikkeld raakt, omdat het lichaam sneller kan herstellen.

Is acupunctuur ook goed in te zetten op de werkvloer?

Acupunctuur is zeker goed inzetbaar op de werkvloer. Je kunt je misschien voorstellen dat wanneer iemand minder snel van slag raakt, de gezondheid ook wordt verbeterd. De weerbaarheid en stress-bestendigheid worden verbeterd en daarmee ook de vatbaarheid voor ziekten. Het is dus zeker zinvol voor een werkgever, om acupunctuur preventief in te zetten.

Ben jij hooggevoelig, heb je een hooggevoelig kind, of ben je een werkgever die acupunctuur zou willen inzetten op de werkvloer? Twijfel dan niet en maak een afspraak, of neem contact op. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.