To the Point praktijk voor Acupunctuur & Oosterse geneeswijzen in West Maas En Waal, Wamel.

Veelgestelde vragen

  • Zorg ervoor dat je bij je eerste afspraak comfortabele kleding draagt die gemakkelijk aan en uit kan. 
  • Het ondergoed blijft aan
  • Ook is het verstandig om in het uur voorafgaand aan de afspraak iets te hebben gegeten. We vragen je om voor elke afspraak 3 grote handdoeken mee te nemen. Deze leggen we op de bank. Vindt je het fijn om een dekentje mee te nemen om over je heen te leggen, dan mag dat uiteraard ook.  
  • De eerste zal net als de andere afspraken ongeveer drie kwartier tot een uur duren. In de eerste helft van de afspraak zal ik je zorgvuldig uitvragen, om een goed beeld te krijgen van de hoofdredenen voor je bezoek en alles wat van invloed is (geweest) op jou en je gezondheid. Daarna zal ik indien noodzakelijk je tong bekijken en je pols voelen om een goede diagnose te kunnen stellen. De sessie wordt beëindigd met de acupunctuur, waarbij de naalden ongeveer 20 minuten zullen blijven zitten. Dit wordt door iedereen als zeer ontspannend ervaren en veel mensen vallen dan ook in slaap voor een power nap. 
  • Na je eerste behandeling ervaar je al gelijk de voordelen van acupunctuur. Zo kun je al gelijk een goede nachtrust, meer energie, een betere focus, minder stress en een vermindering van pijn ervaren.

Balans is belangrijk voor iedereen zijn gezondheid en welbevinden. In de westerse geneeskunde noemen we dit ook wel homeostase. Elke onbalans kan resulteren in problemen, zoals pijn, blessures, slapeloosheid, spijsverteringsproblemen, stress, gynaecologische problemen, allergieën, depressie, verkoudheden/griep en een verscheidenheid aan andere complicaties. Acupunctuur helpt om de natuurlijke balans te herstellen, zodat het lichaam en de organen weer in harmonie samen kunnen werken. Dit zorgt ervoor dat het lichaam zichzelf weer kan repareren en weer optimaal kan gaan functioneren.

Vanuit westerse geneeskunde werkt acupunctuur op de volgende gebieden:

• Het stimuleren van het immuunsysteem en vermeerderen van witte bloedcellen, zodat het lichaam zichzelf beter kan beschermen tegen infecties.
• Het reguleren van de bloedsuikerspiegel, wat ervoor zorgt dat het lichaam zijn energie efficiënter kan gebruiken.
• Het verbeteren van de bloedcirculatie en positieve veranderingen in bloeddruk.
Verlagen van cholesterol en vetten.
* Het verbeteren van de maag beweging en reguleren van de verteringssappen waardoor de vertering verbetert.
• Reguleren en stimuleren van serotonine, een neurotransmitter die is gerelateerd aan slaap, eetlust en stemming.
• Het verhoogt de beschikbaarheid van receptoren in de hersenen die de pijnsignalen verwerken en verzwakken.
• Het beïnvloedt zowel de korte- als het lange termijn vermogen van de hersenen om pijn sensaties te verminderen.

Trajecten

Wij zijn echt uniek in onze aanpak. Wanneer je investeert in jezelf wil je ook de beste resultaten halen. En deze resultaten behaal je alleen wanneer je serieus met je klacht aan de slag gaat. Daarom  geloven wij niet echt in losse behandelingen. Wij werken het liefst in trajecten van meerdere acupunctuur/coaching sessies, die op jou persoonlijk zijn afgestemd. Zo kun jij echt de stappen maken en de doelen behalen die je voor ogen hebt. Onze ervaring is dat door meerdere sessies de tijd te nemen er ook echt serieus aan de klacht gewerkt kan worden.

Een gemiddeld traject bevat:

* maar liefst 8 sessies acupunctuur/coaching!
* toegang tot de uitgebreide online leeromgeving
* leefstijladvies
* diverse inzichtsopdrachten
* ontspanningsoefeningen
* Meditaties
en ademhalingsoefeningen.
*
Een volledig persoonlijk op jou afgestemd programma.

De investering voor een gemiddeld traject zijn 950 euro, waarvan bij aanvullend verzekering voor acupunctuur gemiddeld 320 euro van de verzekering wordt vergoed. Hiermee komt investering voor een gemiddeld traject op maar 630 euro. 

In het intakegesprek kijk ik graag samen met jou  of jij bereid bent om serieus met je klacht aan de gang te gaan. En welk traject voor jou het beste is. Als de klik er is,  kunnen we direct na het gesprek al van start gaan

Je betaalt het traject vooraf met pin. Wanneer je aanvullend verzekerd bent, krijg je per sessie een factuur, om in te sturen bij je verzekeraar.

Wanneer je aanvullend verzekerd bent, wordt van een traject vaak al rond de €320,- vergoed. Je kunt dit eventueel bij je verzekering navragen. Wij nemen onze opleidingen zeer serieus en zijn lid van de NVA en voldoen aan de PLATO norm.

In sommige gevallen vergoed de werkgever ook een deel van de kosten. Of dit bij jou ook zo is, kun je bij je werkgever navragen.  

losse behandelingen

In sommige gevallen geven wij ook losse acupunctuurbehandelingen. Onze ervaring is echter dat de effecten hiervan veel lager zijn. Daarom heeft dit meestal niet onze voorkeur. Neem gerust contact op voor een goed advies.

Acupunctuur naalden kunnen een speciale sensatie geven nadat ze gezet zijn, maar weinig zullen dit pijn noemen. Anders dan reguliere (hypodermische) naalden die worden gebruikt om vloeistoffen in te spuiten, zijn acupunctuurnaalden niet hol. Hierdoor duwen acupunctuurnaalden het weefsel aan de kant in plaats van dat ze het snijden. Acupunctuurnaalden zijn veel dunner dan reguliere naalden, zo kunnen er ongeveer 40 acupunctuurnaalden in de punt van 1 hypodermische naald. Omdat de naalden zo dun zijn en de insertie heel snel is, worden de pijnreflexen op de zenuweinden niet gestimuleerd. Er zijn gebieden op het lichaam die altijd iets meer gevoelig zijn, zoals de vingers, tenen en palmen, maar normaalgesproken is de sensatie daar niet meer dan een klein prikje. Tegen de tijd dat alle naalden gezet zijn, voel je ze niet meer en heb je een heel ontspannen en relaxed gevoel.

Acupunctuur is heel succesvol bij talloze klachten. De World Health Organisation (WHO) heeft een lijst gemaakt met gezondheidsproblemen die aangetoond effectief met acupunctuur behandeld kunnen worden. Chinese geneeskunde is een compleet medisch systeem, wat in staat is om een heel groot aantal ziekten effectief te behandelen en te diagnostiseren. Hieronder staat een kleine greep uit de mogelijkheden. Er zijn er dus nog veel meer, maar het is onmogelijk deze hier allemaal te noemen. Staat de aandoening waarover je meer wilt weten er niet tussen? Neem dan vooral contact op. Zeer waarschijnlijk kan ik toch wat voor je betekenen.

Gezondheidsklachten:
• Pijnklachten of klachten van ongemak.
• Ontwikkelingsproblemen, AD(H)D, Concentratieproblemen, Bedplassen, e.d. bij kinderen.
• Verschillende soorten hoofdpijn en migraine.
• Huidproblematiek.
• Stress en aanverwante klachten.
• Problemen rondom zwangerschap, of zwanger worden, stuitligging en (opwekken van) bevalling.
• Problemen rond menstruatie of overgang.
• Rugklachten, gewrichtspijnen en andere klachten aan het bewegingsapparaat.
• Slaapproblemen/ vermoeidheidsklachten.
• (voedings-) allergieën en hooikoorts.
• (terugkerende) verkoudheden, verminderde weerstand.
• klachten aan verteringsstelsel.
• Longklachten, ademhalingsproblemen.
• Ontspanning.
• Aangezichtsverlamming.
• Problemen met de bloeddruk.
• Stoppen met roken/ afvallen/ verslavingen.
• Ondersteuning bij diverse behandelingen/ bijwerkingen, zoals bijvoorbeeld chemo.

De praktijk bevindt zich op begane grond en is daardoor goed toegankelijk. Wij behandelen met regelmaat cliënten in een rolstoel. Er is ook voldoende parkeergelegenheid in de buurt van de praktijk.

Dit zijn de behandeltijden. Voor vragen, of het maken van een afspraak ben ik telefonisch/via whatsapp ook buiten deze tijden bereikbaar.

Overdag:
Maandag 9:15 -16:15
Dinsdag 9:15 – 13.45
Woensdag 9:15 – 13:45
Donderdag 9:15 – 13.45
Vrijdag alleen voor coaching of telefonisch contact.

Avond:
Behandelingen in de avonduren (di, wo, do), vinden plaats in overleg. Deze zijn dus niet via de automatische agenda te boeken. Voor deze behandelingen geldt ook een avondtarief.