To the Point praktijk voor Acupunctuur & Oosterse geneeswijzen in West Maas En Waal, Wamel.

Shonishin

Pediatrie binnen de acupunctuur

 

Shonishin is een japanse vorm van pediatrie binnen de acupunctuur. Door de subtiliteit is het ook heel goed in te zetten bij meer gevoelige mensen. Het is dus uitermate geschikt voor kinderen of baby’s. De behandelingen zijn korter dan bij gewone acupunctuur, omdat kinderen sneller herstellen.

Wanneer is shonishin in te zetten?

Doordat deze vorm van acupunctuur goed is in te zetten bij gevoelige kinderen, is het prima in te zetten in het geval van gedragsproblematieken. Maar ook bij meer lichamelijke problemen, zoals eczeemklachten, hooikoorts, luchtwegklachten, pijn- of bewegingsklachten, klachten van lyme na een tekenbeet, virusinfecties, of zelfs verlammingsverschijnselen. Ook minder voor de hand liggende problemen, zoals zindelijkheid, een dwarse peuter, eetstoornissen, autisme, AD(H)D of een kind wat erg gevoelig is voor verandering of prikkels kan gebaat zijn bij shonishin. Dit kan ook heel mooi complementair naast de reguliere Westerse behandeling.

shonishin, acupnctuur voor kinderen

Doordat ik diverse jaren ervaring heb met kinderen binnen het onderwijs, ben ik ervaren in het omgaan met kinderen die problemen ondervinden. Zowel op leergebied als op andere vlakken. Dit helpt mij om snel tot de kern van het probleem te komen. Door de basis aan te pakken, kom je sneller tot een goed resultaat. Hierbij worden door mij vaak ook adviezen in leefstijl gegeven om alles te ondersteunen.