To the Point praktijk voor Acupunctuur & Oosterse geneeswijzen in West Maas En Waal, Wamel.

Pijn en ongemak

acupunctuur bij pijn en ongemak

Wanneer je pijn of ongemak ervaart, kan dat de kwaliteit van leven behoorlijk beïnvloeden. Niet alleen de pijn of ongemak zelf is vervelend, maar vaak komt er ook een slechte nachtrust, vermoeidheid, concentratie en/of andere beperkingen bij kijken. Ook is het vervelend als je dingen moet laten, die je voorheen wel kon.

TAN Balance Method

In de praktijk behandelen we regelmatig pijnklachten. Hierbij gebruiken we de TAN-Balance Method en werken bewust niet in het aangedane gebied. Dit gebied is namelijk al geïrriteerd en een plaatselijke behandeling zal dit alleen maar verder irriteren. In de afgelopen jaren hebben we diverse bijscholingen gevolgd om ons deze speciale vorm van acupunctuur eigen te maken. Het unieke van dit systeem is, dat er over het algemeen relatief snel effect zichtbaar is en er nooit in het aangedane gebied gewerkt wordt. Het is namelijk ons doel om de behandeling zo prettig mogelijk te maken. Doordat we niet in het aangedane gebied werken, is er vaak veel meer mogelijk. Zo is een behandeling van fantoompijn ook mogelijk, of een behandeling van plekken waar geen naalden gezet mogen worden.

Heb ik veel behandelingen nodig?

Tijdens de eerste afspraak zal de klacht besproken worden en samen een lijn worden uitgezet. Om pijn op een goede manier te behandelen is namelijk wel een gedegen plan nodig. Het kan daarom voorkomen dat er in het begin van het traject frequenter wordt behandeld dan aan het einde van het traject. Ook kan het soms effectief zijn om naast acupunctuur andere technieken in te zetten. Samen bekijken we wat voor jou de juiste strategie is.

Onze ervaring is dat er meestal tijdens de eerste behandeling al een verbetering van de klacht merkbaar is. Ook bij klachten die al langer aanwezig zijn. Ben je geïnteresseerd in onze behandelmethoden? Heb je vragen, of wil je gelijk een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op.