To the Point praktijk voor Acupunctuur & Oosterse geneeswijzen in West Maas En Waal, Wamel.

Pijn en ongemak

Hilde ten Cate acupuncturist en coach

Laten we er geen doekjes om winden. Pijn is vervelend!

Het belemmert je in de dingen die je wilt doen. En heeft veel invloed op je slaap, humeur en dus op je dagelijkse leven.

Toch wordt pijn vaak weggedrukt met pijnstillers, of genegeerd. Waardoor je lichaam het zwaar te verduren krijgt.

Maar pijnstillers zijn ongezond en vaak verslavend. En pijn is er niet voor niets!

Pijn negeren is net als het rijden met een lekke band

Wanneer je er achter komt dat je met de auto in een spijker bent gereden, rijd je dan door? Of stop je even om de band te verwisselen? Ik denk dat je even zou stoppen, om de band te verwisselen of niet? Wanneer je door rijdt, kan dat je namelijk duur komen te staan. De eerste paar kilometers zullen nog wel gaan, maar na een tijdje zullen de velg en de rest van je auto het zwaar te verduren krijgen. 

Het gevolg is dan een onnodig hoog kostenplaatje. Het is namelijk veel duurder om je auto te vervangen, dan alleen de band te laten herstellen of vervangen.

Je lichaam werkt volgens hetzelfd principe. Pijn is een signaal dat er iets niet in orde is. Dat er even een pas op de plaats gemaakt moet worden. En onderzocht moet worden wat er aan de hand is. Toch kiezen we massaal voor het doorlopen met pijnklachten. Of we pompen met een pijnstiller nog even wat extra lucht in de band, zodat we een stukje verder kunnen komen. Het liefst vaak ook nog met een extra vracht.

Pijnbehandelen is een specialisme

Binnen onze praktijk maken wij voor de behandeling van pijnklachten dagelijks gebruik van een speciale techniek, de TAN-balance methode. Voor deze techniek hebben wij diverse bijscholingen gevolgd en extra studie gedaan. Hier maken wij nog steeds dagelijks dankbaar gebruik van.

Doormiddel van deze techniek kunnen we vaak  binnen één behandeling al resultaat boeken en hoeven we niet in het aangedane gebied te werken. Dit maakt de behandeling effectief en prettiger voor de cliënt.

We zijn dus echt een specialist op het gebied van de behandeling van pijn. Wat ook te zien is aan de vele goede resultaten die we tot nu toe geboekt hebben.

In hoeveel behandelingen ben ik van mijn pijn af?

Of en hoe snel een behandeling aanslaat is afhankelijk van verschillende factoren. Toch is er vaak veel meer mogelijk dan gedacht wordt. Onze ervaring is dat meestal tijdens de eerste behandeling een flinke verbetering van de klachten optreedt. Wel zijn er meer behandelingen nodig, om deze resultaten ook vast te kunnen houden.

Bij pijnbehandeling gaan we dan ook uit van minimaal 5 behandelingen. Meer informatie hierover vind je bij veel gestelde vragen.

Hilde ten Cate Acupuncturist en coach bij to the point