To the Point praktijk voor Acupunctuur & Oosterse geneeswijzen in West Maas En Waal, Wamel.

Herstel bij burnout of stress

Je bent degene die normaal alle ballen in de lucht houdt, maar ineens lukt dat niet meer. Je hield van alle gezelligheid, je werk en je kinderen. Maar het gaat steeds lastiger en je begrijpt jezelf niet meer. Je vergeet steeds vaker dingen, hebt een korter lontje, of moet je jezelf er vaker toe zetten om van de bank af te komen. En dan is er ineens dat gevoel van stress, of die emotie. Je was toch helemaal niet die emotionele persoon, jij was altijd degene met de daadkracht die het voor elkaar kreeg? Het past niet bij je dat het niet lukt, want normaal ging het allemaal. Herkenbaar? Je bent niet de enige!

Waarom heb ik die burn out?

We leven in een maatschappij waarin alles maar moet en maar door moet draaien. Je hebt het ene probleem nog niet afgehandeld, of dat nieuwe mailtje komt al binnen of je de opdracht al af hebt. En dan stond er ook nog die inhaalzwemles voor je zoon gepland vanmiddag, die hij eigenlijk niet kan missen. En dan was er nog die vriendin waarvoor je dat cadeau moest regelen, omdat ze dat toch echt verdient. Er is behoorlijk wat druk. En vaak op meerdere gebieden. Prive, werk en ons sociale leven lopen bijna naadloos in elkaar over. En daardoor is het vaak moeilijk om rust te pakken en je grenzen te bewaken. Tijd dus om pas op de plaats te nemen, of misschien heeft je lichaam er zelf al wel de rem opgezet.

Ik wil wel op de rem trappen, maar het lukt me niet!

Vaak hoor ik dit in de praktijk. “Ik weet het ook eigenlijk wel, maar toch lukt het me niet om mijn grens aan te geven’. Ik waarschuw dan vaak. “Met acupunctuur zet ik je lichaam in balans, dus je zal je je na deze eerste behandeling vast heel moe voelen. Je gaat namelijk ervaren hoe moe je lichaam werkelijk is. En dat is hard nodig, want pas wanneer je dat ervaart, kun je er ook wat aan doen!”. Meestal krijg ik gelijk en kan ik gelukkig ook heel veel hulpmiddelen aanreiken, waardoor het herstel vlotter verloopt. Doordat patienten zelf ervaren hoe moe ze zijn, lukt het ze ook beter om te voelen wanneer ze op de rem moeten trappen en beter te herstellen.

Hoe kan acupunctuur helpen met een burn out of stressklachten?

Normaal gesproken herstelt je lichaam vanzelf weer na ziekte. Soms lukt het minder makkelijk en houd je last van restklachten. Dan kan het nuttig zijn om je lichaam wat meer ondersteuning te bieden. Wanneer gezond eten en rust houden niet voldoende zijn, maar het lichaam tijdelijk zo in de war is, dat het een extra zetje nodig heeft, is er meer nodig. Ik vergelijk het altijd met een ongeluk. Als de hulptroepen er wel zijn, maar door alle files geen hulp kunnen verlenen, moeten eerst deze files worden opgelost. Door deze “files” op te lossen, kan je lichaam zichzelf weer herstellen. Mijn behandeling zorgt voor het oplossen van deze files, doordat ik wat omleidingen regel, haal ik letterlijk even de druk van de ketel af. Hierdoor komt er meer ontspanning, vaak een betere nachtrust en kan het lichaam weer doen waar het voor gemaakt is. Zichzelf herstellen na een drukke dag.

Wanneer kan ik beginnen met acupunctuur tegen stress?

Acupunctuur kan vrijwel altijd en naast elke behandeling worden ingezet. En ook in verschillende fasen van herstel, of zelfs ter preventie van klachten. Wanneer je regelmatig je lichaam in balans brengt met acupunctuur, merk je dat je lichaam veerkrachtiger is en ook meer aankan. Ook verloopt bij klachten herstel sneller, doordat je lichaam veel effectiever in staat is om zichzelf te herstellen. Kun jij dus wel een steuntje in de rug gebruiken? Schroom dan niet om contact op te nemen. We helpen je graag. En vaak is meer mogelijk dan je denkt.