To the Point praktijk voor Acupunctuur & Oosterse geneeswijzen in West Maas En Waal, Wamel.

Acupunctuur na een operatie?

Als iemand een operatie heeft ondergaan, volgt daarna vaak een periode van rust en herstel. Maar wist je dat je dit herstel ook kunt bespoedigen met acupunctuur na een operatie?

In China is een onderzoek gedaan, naar met name de botgroei/herstel na een operatie van patiënten met osteoporose. Zoals verwacht heeft acupunctuur een positief effect op zowel het herstel als de pijn.

Hoe draagt acupunctuur bij aan het herstel na een operatie?

Acupunctuur verbetert de doorbloeding in het lichaam. Een verbeterde doorbloeding betekent ook een betere aanvoer van stoffen die een aangedaan gebied kunnen herstellen. Ook zorgt dit ervoor dat afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd en zwellingen of ontstekingen minder worden. Daarnaast worden er bij het plaatsen van een naald stoffen door de hersenen afgegeven, waardoor de pijn op een natuurlijke manier wordt verminderd.

In mijn praktijk behandel ik regelmatig hestel na een operatie, of blessure. Heb jij binnenkort ook een operatie op het programma staan? Of heb je er net eentje gehad? Informeer dan eens naar de mogelijkheden. Of maak een afspraak om snel aan de slag te gaan.