To the Point praktijk voor Acupunctuur & Oosterse geneeswijzen in West Maas En Waal, Wamel.

Stoppen met roken met behulp van acupunctuur?

De cijfers van het trimbos instituut uit 2017 liegen er niet om. Roken is een verslavingsproblematiek en is dus echt een gezondheidsprobleem. Helaas zijn er ieder jaar vele mensen die proberen te stoppen, waarbij het niet lukt. Dit is jammer, want stoppen met roken is gelijk een boost voor je gezondheid.

Acupunctuur kan een goede ondersteuning bieden bij het stoppen met roken.

Acupunctuur kan een goede ondersteuning bieden bij het stoppen met roken. Het kan je een goede ondersteuning in je doorzettingsvermogen geven, ontwenningsverschijnselen verminderen en zelfs zorgen dat je een sigaret vies vindt. Als je besluit te stoppen met behulp van acupunctuur, neem dan van tevoren contact op met de acupuncturist. Deze kan je dan optimaal begeleiden, zodat je zo min mogelijk last ondervindt van de ontwenningsverschijnselen. Naast het prikken van punten, zal er ook gekeken worden naar je leefstijl en gewoonten. Als hier goed naar gekeken wordt en geanalyseerd wordt wanneer je vooral tegen problemen aan zult lopen, kunnen dit soort situaties kunnen vaak voorkomen worden. Natuurlijk zal dit het stopproces vergemakkelijken.

Kan ik stoppen met roken zonder aan te komen?

Roken heeft invloed op je insulinespiegel. Als je stopt, zullen je hier dus ook schommelingen in krijgen en daardoor meer behoefte aan snacks. Ook dit is te ondervangen met acupunctuur. Een acupuncturist kan je een bijpassend voedingsadvies geven, waardoor je lichaam beter gebalanceerd blijft en je minder behoefte hebt om te gaan snacken. Zo kun je stoppen zonder al te veel aan te komen.

Kan ik naast het stoppen met roken ook andere klachten aanpakken?

Omdat acupunctuur niet werkt op specifieke ziekten, maar juist op herstel van de balans van je lichaam, zul je merken dat ook de rest van je gezondheid vooruit zal gaan. Acupunctuur helpt je lichaam om zichzelf te herstellen en weer in balans te komen. Hierdoor kunnen we gelijk met het roken ook andere gezondheidsproblemen aanpakken.

En hoe zit het met stress door het stoppen met roken?

Acupunctuur is een hele goede behandeling tegen stress. De behandeling zelf is zeer ontspannen, maar tijdens de behandeling maakt je lichaam ook stoffen aan, waardoor deze ontspanning langer blijft hangen. Doordat je minder stress ervaart, hebben veel mensen vaak ook minder behoefte aan het roken en zo wordt de vicieuze cirkel doorbroken.

Wil jij stoppen met roken?

Wil jij stoppen met roken en wil je dat ik je daarbij ondersteun? Dan wil ik je daar graag bij helpen. Neem contact met mij op via de website, mail, whatsapp of een belletje. Dan kijken we samen hoe we dit het beste kunnen aanpakken.

 

 

 

 

Laat een reactie achter