To the Point praktijk voor Acupunctuur & Oosterse geneeswijzen in West Maas En Waal, Wamel.

Hoe kom ik van mijn hoofdpijn af?

Hoofdpijn is een klacht die vaak gepaard gaat met andere klachten.

Bijna iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn. Ook voelt elke hoofdpijn anders, bijvoorbeeld bonkend of juist stekend en kan elke hoofdpijn op een andere plek zitten, of zelfs van plek wisselen. Soms hebben de hoofdpijnklachten te maken met de hormonen of spanning, bepaalde voedingsmiddelen, de veranderingen in het weer, of zelfs epilepsie,  maar er zijn nog vele andere oorzaken. Hoofdpijn is een klacht die vaak gepaard gaat met andere klachten. Zo komt het ook veel voor dat er vermoeidheid bij komt kijken en bij migraine zelfs ook gevoeligheid voor licht en geluid.

Wat is de oorzaak?

Er zijn dus verschillende oorzaken van hoofdpijn. Als je bij mij in de praktijk komt,  dan zal ik je verschillende vragen stellen. Dit om te achterhalen wat de oorzaak is van de hoofdpijn. Het is daarbij voor mij ook altijd belangrijk om te weten wat de voorgeschiedenis is. Ben je pas bij de tandarts geweest voor een ontstekingsbehandeling bijvoorbeeld, dan kan een verstopte holte de oorzaak zijn. Maar ook andere onderliggende lichamelijke klachten kunnen tot uiting komen in hoofdpijn. Vaak wordt door mij ook je voedingspatroon met je doorgenomen. Soms kan je voedingspatroon aanpassen voor dit soort klachten namelijk ook al heel veel betekenen!

(Zelf) medicatie en hoofdpijn.

Opvallend is dat veel mensen die bij mij in de praktijk komen met hoofdpijnklachten het normaal zijn gaan vinden dat ze met enige regelmaat (zelf) medicatie moeten slikken. Dit is ontzettend jammer, want dit is lang niet altijd nodig! Sterker nog het is belastend voor het lichaam en kost je dus onbewust energie!

Acupunctuur werkt heel goed bij hoofdpijnklachten.

Acupunctuur is een hele mooie manier om hoofdpijnklachten (blijvend) te verminderen of zelfs kwijt te raken. Het verbetert de bloedsomloop door op de plekken waar het bloed niet vrij kan stromen de doorstroom te verbeteren. Hierdoor Wordt niet alleen de hoofdpijn aangepakt,  maar ook de oorzaak. Ook worden je hormonen weer in balans gebracht en ontspant het je spieren. Hierdoor verdwijnen vaak ook andere klachten, waar je vaak niet aan gedacht hebt. Een mooi bijkomend voordeel is dat acupunctuur ook heel ontspannend werkt en je weer energie geeft. Hierdoor ben je niet alleen je hoofdpijn kwijt, maar heb je gelijk weer meer energie om leuke dingen te doen. En zeg nou zelf, dat wil toch iedereen?

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

De meeste mensen ervaren direct na de eerste behandeling al een grote verlichting. Om blijvend van de hoofdpijn af te zijn, zijn vaak maar een paar behandelingen nodig.

Ben jij of ken jij iemand met hoofdpijn? En wil je ervan af? Maak dan gauw een afspraak, zodat ik je snel kan helpen.