To the Point praktijk voor Acupunctuur & Oosterse geneeswijzen in West Maas En Waal, Wamel.

Sinaasappels wel of niet gezond?

“Ik moet maar wat meer sinaasappels eten denk ik!”. Snotterend kwam deze cliënt bij me binnen. Zoals gewoonlijk raadde ik haar af, om op dit moment sinaasappels te eten….

Sinaasappels of vitamine C

Wij zijn gewend in het Westen dat sinaasappels als gezond bestempeld worden, omdat ze vitamine C bevatten en dat dus ook altijd zijn. Dit is niet de manier waarop Chinezen naar voeding kijken. Chinezen kijken meer naar de smaken, uitwerking en kleuren van voeding, dan naar de afzonderlijke stofjes. Sterker nog, het is juist van belang dat het gehele product gegeten wordt, zodat de voedingsstoffen optimaal kunnen worden opgenomen en verwerkt. Dit wordt in het Westen heel anders bekeken, waardoor ik er regelmatig van schrik wat mensen allemaal aan vitamines en andere supplementen slikken. Want let op, ook supplementen kunnen gevaarlijk zijn. En als je al gezond eet, kan het best zijn dat je de de ADH overschrijdt, met alle gevolgen van dien.

Waarom sinaasappels niet altijd gezond zijn

Sinaasappels zijn zuur. We kennen allemaal dat samentrekkende gevoel in de kaken, als we plotseling iets zuurs eten. Zuur trekt dus samen. Als je verkouden bent, dan is er een indringer in je lijf. Afhankelijk van hoever deze is binnen gedrongen, ben je zieker of minder ziek. Op het moment dat je zure voeding eet, trek je deze ziekteverwekker meer naar binnen. Terwijl je deze eigenlijk uit je systeem zou moeten gooien. Het eten van sinaasappels op zo’n moment kan je dus wel degelijk zieker maken, of de duur van de ziekte verlengen. Het is in zo’n geval dan vaak verstandiger om je poriën open te zetten, om de ziekteverwekker eruit te zweten. Een kop gemberthee zou je in zo’n geval dus meer goed doen. Dit is wel afhankelijk van de fase, waarin de ziekte zich bevindt. Een acupuncturist kan dit beoordelen en je in zo’n geval ook een goed voedingsadvies geven.

Is het bij verkoudheid verstandig om een acupuncturist te bezoeken?

Ja! Acupunctuur kan helpen een verkoudheid of griep sneller je lichaam uit te werken. Het is dus zeker aan te raden om je afspraak niet af te zeggen. Twijfel je toch? Dan kun je altijd even overleggen. Maar meestal geef ik het advies toch te komen en voelen de meesten zich na de behandeling al een stuk beter.

Ben jij regelmatig verkouden? Of wil je graag een afspraak maken? Neem dan contact op, of boek direct online.