To the Point praktijk voor Acupunctuur & Oosterse geneeswijzen in West Maas En Waal, Wamel.

Acupunctuur en Frozen Shoulder

In mijn praktijk zie ik veel schouderproblemen, frozen shoulder is daar eentje van. Meestal zijn schouderklachten pijnlijk en beperken ze het bewegen. Dit is lastig, want je schouder gebruik je veel. Mede daardoor komt een frozen shoulder regelmatig voor. Bij een frozen shoulder is naast dat hij pijnlijk is, het bewegen ook beperkt.

Kan acupunctuur een frozen shoulder behandelen?

Ja, dat kan zeker! Binnen de traditional Chinese medicine (TCM) gebruiken we andere termen dan in de Westerse geneeskunde. Een frozen shoulder bestaat binnen de TCM dan ook niet. Klachten aan een schouder kunnen door diverse oorzaken ontstaan. Zo kan koude op de schouder een oorzaak zijn van de klachten, maar ook een overbelasting, ontsteking, stagnatie van Qi, of beschadiging. Je kunt je voorstellen dat er bij echte beschadigingen, meestal minder goede resultaten zijn, dan bij de overige oorzaken. Toch maak ik vaak mee, dat bijvoorbeeld na een breuk van de schouder, deze goed geheeld is, maar toch minder functie heeft. Dan is er met acupunctuur vaak wel wat verbetering te behalen. Ik heb daar goede ervaringen mee!

Hoe worden schouderklachten bij To the Point behandeld?

Afhankelijk van de oorzaak, worden schouderklachten op verschillende manieren behandeld. Meestal worden er geen naalden op de pijnlijke schouder gezet, maar wordt er gebruik gemaakt van de TAN Balans methode. Dit is een methode, waarbij er geen naalden in het aangedane gebied worden geplaatst, maar juist op andere plaatsen. En die zeer effectief is bij diverse pijnklachten. Daarnaast kan het zijn dat we ervoor kiezen de pijnlijke plek extra te verwarmen, met moxa. Maar ook andere behandelmethoden zijn mogelijk.

Heb jij last van je schouder, of een andere pijnklacht? En wil je daar wat aan laten doen? Neem dan gauw contact op of maak gelijk een afspraak. Ik help je graag.