To the Point praktijk voor Acupunctuur & Oosterse geneeswijzen in West Maas En Waal, Wamel.

acupunctuur bij pijn en ongemak

Acupunctuur bij pijn en ongemak

In 2017 werd volgens Vektis in Nederland voor maar liefst 88 miljoen euro aan pijnmedicatie voorgeschreven, door huisartsen. Naast de voorgeschreven middelen, zijn er ook nog flink wat andere middelen zonder recept op de vrije markt beschikbaar. Hier wordt zodanig veel gebruik van gemaakt, dat zelfs supermarktketens er brood in zien om deze te verschaffen. We lijden met zijn allen dus nogal wat pijn.

Wat is pijn?

Pijn is een bescherming van je lichaam. Het leert je dat je ergens niet aan moet zitten, rustig aan moet doen, of dat je iets moet ontlasten. Wat voor de één pijn is, is voor de ander ongemak en andersom. Hoe je pijn ervaart, is voor iedereen anders. Pijn is dus vooral heel subjectief. Als je langdurig pijn ervaart, kan dit zodanig ingeprent worden, dat je deze zelfs ervaart wanneer deze er niet is.
Naast dat pijn een waarschuwingssignaal is, is het op lange termijn vaak vermoeiend en belemmert het functioneren. Logisch dus, dat je snel van je pijn af wilt!

Waarom is medicatie niet altijd de oplossing?

Elke vorm van medicatie, dus ook pijnmedicatie is een belasting voor je lichaam. Ook kunnen sommige middelen, zoals paracetamol, een rebound effect veroorzaken. Hiermee bedoelen we dat het middel niet alleen pijn voorkomt, maar juist ook veroorzaakt!

Hoe kan acupunctuur bijdragen aan minder pijn?

Acupunctuur kan door de balansen in het lichaam te herstellen, rust en ontspanning brengen in de signalen en weefsels. Door de doorstroming van Qi en bloed te verbeteren, kunnen blokkades worden opgeheven. Binnen de acupunctuur kan op verschillende manieren gewerkt worden. Ze werken allemaal met meridianen, die als een netwerk door je lichaam lopen. Deze meridianen geven signalen door. Pijn is een signaal. Het beïnvloeden van deze meridianen, kan deze signalen en dus pijn beïnvloeden.

Pijnbehandeling door To the Point!

Naast dat ik geschoold ben in de Traditionele vorm van acupunctuur, is pijnbehandeling één van mijn specialisaties. Ik maak binnen mijn praktijk gebruik van de dr. Tan balance method (balansmethode) waardoor er nooit naalden in of rondom het pijnlijke gebied worden gezet. Deze methode heeft tevens als voordeel dat er vrijwel gelijk vermindering van pijn/ongemak optreedt. Tijdens de eerste behandeling is er dus al een vermindering van pijn/ongemak merkbaar. Je weet dus snel of acupunctuur iets voor jou en je klacht kan betekenen.

Welke pijnklachten kan ik laten behandelen?

Ongemakken en/ of pijn op iedere locatie kunnen worden behandeld, ongeacht de oorzaak. Onder ongemak verstaan we tintelingen, gevoelloosheid, zwaar gevoel, bewegingsbeperking, etc.
Pijn kan bijvoorbeeld zijn: stekend, zeurend, zwaar, brandend, of trekkend. De pijn kan verschillende oorzaken hebben, te denken valt aan post operatieve pijn, blessures, menstruatiepijn, pijn aan gewrichten, hoofdpijn, rug, nek, schouders, maar ook buikpijn door PMS, of prikkelbare darm syndroom en nog vele andere soorten pijn.

De pijn kan behandeld worden, maar wanneer de oorzaak niet op te lossen is, zal deze wel terugkeren. Wanneer tijdens de anamnese of behandeling blijkt dat het verstandig is om langs uw huisarts of andere specialist te gaan met uw klachten, zal ik daar naar doorverwijzen.

Wil jij ook snel wat aan je pijnklacht doen? Neem dan contact op voor meer informatie, of maak gelijk een afspraak. Ik help je graag!