To the Point praktijk voor Acupunctuur & Oosterse geneeswijzen in West Maas En Waal, Wamel.

Drink ik genoeg?

Dit is een vraag die mensen zich vaker zouden mogen stellen. Helaas kom ik veel mensen in mijn praktijk tegen, die denken dat ze genoeg drinken, maar dat niet doen.

Hoe komt het dat veel mensen niet genoeg drinken?

Soms drinken ze wel, maar niet de juiste dingen. Je lichaam heeft vocht nodig om te functioneren en zichzelf te ontdoen van afvalstoffen. Ook moeten je organen worden bevochtigd, zodat ze hun werk goed kunnen doen. Als je de verkeerde dingen drinkt, zoals bijvoorbeeld frisdranken (niet gezond), of vruchtensappen (hiervan is maar een kleine inname per dag gezond en hangt dit af van de kwaliteit), dan krijg je vaak meer suiker dan vocht binnen. Bij het drinken van koffie, of alcohol, neem je wel iets in, maar onttrek je ook veel vocht aan je lichaam. Daarnaast heerst er vaak het misverstand dat je minder moet drinken als je vocht vasthoudt, maar vaak is dan het tegenovergestelde waar.

Hoeveel moet je per dag drinken?

Maar hoeveel moet je dan per dag drinken? Hiervoor is een eenvoudige rekensom uit te voeren, om dit te weten. In de video “drink ik genoeg?” heb ik geprobeerd uit te leggen hoe je dit het beste uit kunt rekenen.

Tips om meer te drinken!

  1. Zet een kan water klaar, zodat je het in de buurt hebt staan. Zo is de drempel lager, om wat te drinken te pakken.
  2. Je kunt water lekker maken, door er vers fruit, komkommer of gember in te doen. Laat dit een nachtje in de koelkast intrekken en je hebt je eigen gezonde frisdrank.
  3. Schaf een dopper of andere drinkfles aan, zodat je altijd je water bij de hand hebt.
  4. Probeer als je naar het toilet bent geweest gelijk wat te drinken te nemen.
  5. Zet een timer op je telefoon. Je hebt tegenwoordig hele mooie apps, die je helpen te herinneren dat je genoeg moet drinken.
  6. Leer jezelf een “drinkritme” aan. Hierdoor gaat het drinken na een tijdje vanzelf.
  7. Heb je zin om wat te snoepen, probeer dan eens wat te drinken. De drinkprikkel wordt door sommige mensen nog weleens met de behoefte aan een snack verward.

Wil jij je leefstijl veranderen en heb je daarbij wat ondersteuning nodig? Neem dan contact op, of maak een afspraak. De thee staat voor je klaar!