To the Point praktijk voor Acupunctuur & Oosterse geneeswijzen in West Maas En Waal, Wamel.

Acupunctuur opgenomen in International Classification of Disease (ICD) .

Acupunctuur en TCM zijn opgenomen in het ICD. Degenen die het nieuws een beetje gevolgd hebben, hebben deze week heel veel (soms misleidende) informatie over acupunctuur en TCM voorbij zien komen. De ophef ontstond, omdat tijdens het 72e World Health Assembly bekend is gemaakt dat, acupunctuur opgenomen is in het ICD. En dit is een hele mooie ontwikkeling voor TCM!

Wat is het ICD?

Wat is het ICD en waarom is het zo belangrijk? Het ICD is een document wat is gemaakt zodat de communicatie tussen artsen en andere disciplines gemakkelijker wordt gemaakt. Door de terminologie gelijk te houden, weten we waar we het over hebben en kunnen we ook elkaars verslagen beter begrijpen. Dit maakt onderzoek en ontwikkeling binnen ons vakgebied makkelijker. En het is mogelijk een stap, naar het in de basiszorg opnemen van acupunctuur in Nederland.

Acupunctuur nu nog aanvullend verzekerd.

Nu is acupunctuur vergoed als je aanvullend verzekerd bent, maar mogelijk zal dit dus in de toekomst veranderen. Dat zou betekenen dat acupunctuur voor iedereen beschikbaar wordt. Meer erkenning voor acupunctuur en TCM dus. Op de site van the World Health organisation kun je de officiële uitleg vinden.