To the Point praktijk voor Acupunctuur & Oosterse geneeswijzen in West Maas En Waal, Wamel.

Acupunctuur zonder stempel!

Een selfie van mezelf, eigenlijk best bijzonder, want ik vind foto’s van mezelf eigenlijk nooit goed genoeg. Ik lach vreemd, of niet echt genoeg, of ik heb mijn ogen dicht, er is dus altijd wel iets op aan te merken. Reden genoeg om er nu eentje te plaatsen….Want uniek, ja dat ben ik wel…

In mijn praktijk krijg ik veel te maken met mensen met stempels. Stempels die ze zichzelf, of door anderen laten opdrukken. Vooral bij kinderen speelt dit fenomeen, maar ook volwassenen hebben er steeds vaker eentje. Ze komen binnen met “ik ben HSP, ik heb dyslectie, of ik heb AD(H)D, ” ja, een beetje autistisch ben ik wel”.

Is dat stempel echt nodig?

Stiekem heb ik hier een beetje moeite mee. Natuurlijk zijn deze stempels soms echt nodig en een opluchting voor iemand, die nu eigenlijk weet wat hem/haar al die tijd in de weg gezeten heeft. Maar steeds vaker worden in mijn ogen “karaktereigenschappen” bestempeld als een aandoening. En soms zelfs gebruikt als excuus. En als ik (toen ik nog in het onderwijs werkte) op school aan een collega vroeg, of hij/zij echt dat onderzoek voor dat “handelingsplan” nodig had. En of dat wat veranderde aan zijn aanpak? Stonden ze me meestal glazig aan te kijken. Want zeg nou zelf, je ziet snel genoeg dat het ene kind iets meer structuur nodig heeft dan het andere, aangepaste instructie nodig heeft, of iets vaker dingen herhalen moet. Daar heb je in veel gevallen (er zijn uiteraard uitzonderingen) echt geen peperduur verslag voor nodig. Het probleem is alleen dat je, zeker als docent, bijna geen hulp meer krijgt, of mag inzetten, zonder stempel. En dit laatste is in mijn ogen een heel verkeerd iets.

Acupunctuur bij AD(H)D, autisme en hoog gevoeligheid.

Binnen de TCM zijn er geen stempels, maar wel disbalansen. Ook zijn er verschillende typen. Ben je er niet mee geboren, dan is er vaak iets uit balans. Hierdoor is het vaak mogelijk om wel gedragsproblemen/leerproblemen aan te pakken, of onrust weg te nemen. Zo kunnen zowel volwassenen als kinderen geholpen/ondersteund worden. Het aanpassen van leefstijl en voeding horen hier ook bij.

Iedereen is uniek!

En soms…soms is het gewoon zo. Je bent uniek, goed zoals je bent. Met, of zonder stempel. En gelukkig niet zoals de rest, want dat zou ook maar saai zijn!

Ben jij ook uniek? Of heb je een uniek kind, wat een steuntje in de rug gebruiken kan? Neem dan contact op of plan een afspraak in. Ik help je graag weer op weg 😉.