To the Point praktijk voor Acupunctuur & Oosterse geneeswijzen in West Maas En Waal, Wamel.

Werkt acupunctuur bij nek- en schouderklachten?

Er zijn verschillende oorzaken waardoor schouder- of nekklachten ontstaan. Soms is dit het gevolg van een trauma, maar ook spanning of overbelasting kunnen een oorzaak zijn. Acupunctuur kan bij veel van deze klachten hulp bieden, maar is er echt iets onherstelbaar beschadigd, dan kan acupunctuur vaak alleen wat aan de pijn doen.

Als niks anders hielp, waarom zal acupunctuur dan wel helpen?

Vaak zijn de patiënten die bij mij in de praktijk komen met dergelijke klachten al bij een huisarts of een andere arts bekend. Ze zijn al geopereerd of zelfs doorgestuurd naar een fysiotherapeut. Soms heeft een fysiotherapeut zelfs al geprobeerd met Dry Needling wat aan de klachten te doen. Op de site van de NVA de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur, staat meer uitleg over Dry-Needling en waarom dit anders is dan acupunctuur.

Een acupuncturist kan er ook voor kiezen om juist punten te gebruiken, die juist niet in het pijnlijke gebied liggen. Daarnaast kan deze goed beoordelen of het überhaupt verstandig is om iemand te prikken, want dit kan in sommige situaties onverstandig zijn! Soms wordt er zelfs niet eens voor het gebruik van naalden, maar juist voor cupping of moxa gekozen. Een acupuncturist behandeld namelijk ook de oorzaak van het probleem. Hiermee help je iemand niet alleen van het probleem af, maar zorg je ook dat dit probleem minder snel of niet terug komt.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig voordat ik van mijn nek- of schouderklacht af ben?

Dit is vooraf niet te zeggen. Het hangt af van je leefstijl, de ernst van de klacht en de mogelijkheid van je lichaam om zichzelf te herstellen. Maar mijn ervaring is dat er vaak na 4 tot 5 behandelingen al een flinke verbetering merkbaar is. Acupunctuur is een therapie die echt persoonlijk is. Hoe jouw behandelschema er dus uit zal zien, zal voor iedereen anders zijn.

Kan acupunctuur ook ingezet worden om nek- en schouderklachten te voorkomen?

Ja dit kan zeker! Heb je in het verleden deze klachten gehad, of ben je stressgevoelig, dan kan acupunctuur zeker helpen om dit soort klachten op te vangen. Eigenlijk kan acupunctuur heel goed preventief voor allerlei klachten worden ingezet. Doordat het je lichaam in balans brengt, is het voor je lichaam beter mogelijk om onbalansen op te kunnen vangen en krijgen dergelijke klachten minder snel de kans om op te kunnen spelen.

Maak direct een afspraak om je nek-of schouderklachten aan te pakken. Of neem contact op om te kijken wat ik voor je kan doen.