To the Point praktijk voor Acupunctuur & Oosterse geneeswijzen in West Maas En Waal, Wamel.

Acupunctuur helpt bij afvallen en cholesterol verlaging!

In mijn praktijk help ik veel mensen met afvallen, stoppen met roken, of het bewerkstelligen van een gezondere leefstijl. Acupunctuur is een hele mooie vorm van ondersteuning, om je net dat extra stukje doorzettingsvermogen te bieden. Zo kan je toch net wat beter de drang weerstaan, om weer in oude gewoonten te vervallen en je nieuwe leefstijl makkelijker aanleren. Het cirkeltje van te weinig energie hebben om te bewegen, ondanks alles toch snel aankomen en tegen teleurstellingen aanlopen, kan hiermee worden doorbroken. En daar is nu dus ook weer onderzoek naar gedaan, met een heel mooi resultaat!….

Hoe kan acupunctuur mij helpen?

Doordat ik naast de reguliere behandeling ook gebruik maak van ooracupunctuur, dit wordt ook wel auriculotherapie genoemd, kan ik je naast de behandeling in de praktijk ook thuis houvast geven. De bolletjes die hierbij in het oor worden geplaatst, zorgen er namelijk voor, dat de drang tot bepaalde stimuli, meer in balans komt. Hierbij kun je denken aan stimuli als eten, of het roken van een sigaret,  maar ook een computerverslaving. Het in balans brengen van het lichaam is dus ook bij elke vorm van verslaving mogelijk. Het in balans brengen betekent, dat het een natuurlijk gewicht bewerkstelligt. Hiermee kunnen dus ook mensen geholpen worden, die niet willen afvallen, maar juist een gewichtstoename wensen.

Heeft afvallen met acupunctuur nog meer gezondheidsvoordelen?

Onderzoekers van the First Teaching Hospital of Tianjin University of Traditional Chinese Medicine  hebben een onderzoek gedaan naar acupunctuur, als ondersteuning bij afvallen. Uit dit onderzoek blijkt niet alleen dat acupunctuur hier een heel mooi resultaat kan bereiken, maar dat het tevens de cholesterolwaarden verlaagt. Ze hebben hierbij voor het afvallen een effectiviteit ratio van 90% in de acupunctuurgroep behaald, in tegenstelling tot de controlegroep die alleen een dieet volgde. In deze groep werd maar een ratio van 60,3% behaald. Naast het afvallen werden binnen de acupunctuurgroep dus ook andere waarden verlaagd, zoals o.a. de cholesterolwaarden en de triglyceriden waarden. Dit reduceert aanzienlijk de kans op cardiovasculaire ziekten, hartaanvallen en infarcten in patiënten met obesitas.  Naast het bereiken van een gezond BMI  hele mooie extra voordelen, die acupunctuur een hele mooie methode maken om in te zetten bij het bereiken van een gezond gewicht.

Wil jij ook stoppen met roken, afvallen, op een gezond gewicht komen of hulp met in balans komen op een ander gebied? Neem dan gauw contact met mij op, of maak direct een afspraak. Ik help je graag, dus kom gauw langs voor een kop thee.