To the Point praktijk voor Acupunctuur & Oosterse geneeswijzen in West Maas En Waal, Wamel.

Wordt acupunctuur vergoed?

Mijn behandelingen worden in de meeste gevallen (deels) vergoed door de verzekering. Maar dit hangt af van de verzekering die jij hebt afgesloten. Je moet hiervoor wel aanvullend verzekerd zijn.

Door welke verzekeringen wordt acupunctuur vergoed?

Of je behandeling vergoed wordt, hangt niet alleen af van de verzekering maar ook van de polis die je daarbij hebt afgesloten. Zo valt acupunctuur nog steeds onder de alternatieve geneeswijzen en wordt daarmee niet (deels) vergoed binnen de basisverzekering. Maar wanneer je jezelf aanvullend hebt verzekerd kom je hier wel vaak voor in aanmerking. Ik heb mezelf aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur. Dit is de beroepsvereniging die door de meeste verzekeraars wordt vergoed. Of je jouw acupunctuurbehandeling ook (deels) vergoed kunt krijgen kun je vinden in de lijst met verzekeraars.

Gaan de kosten van mijn eigen risico af?

Nee de kosten gaan niet van je eigen risico af! Omdat acupunctuur binnen de aanvullende verzekering valt, gaan de kosten hier niet vanaf. Dit geldt alleen voor de kosten die binnen de basisverzekering vallen.

Wat zijn de kosten van een acupunctuur behandeling?

De actuele kosten van een behandeling in mijn praktijk kun je vinden op de pagina FAQ. Op deze pagina kun je ook andere vragen vinden omtrent een behandeling. Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, laat mij dit dan even weten, ik help je graag!

Bij wie declareer ik mijn kosten?

In mijn acupunctuurpraktijk ontvang je een factuur. Deze factuur moet je zelf aan mij voldoen. De factuur kun je indienen bij je zorgverzekeraar. Indien je vergoeding hiervoor krijgt, zullen zij dit met jou afhandelen.

Heb je verder nog vragen omtrent de vergoedingen of zorgverzekeraars of het declareren? Neem dan vooral contact met mij op, ik help je graag even verder. Als je al bij mij onder behandeling bent, kun je dit natuurlijk ook even aangeven tijdens je behandeling, dan kijk ik er even met je mee.