Is er iets dat ik moet weten voor mijn eerste afspraak?

Zorg ervoor dat je bij je eerste afspraak comfortabele kleding draagt die gemakkelijk aan en uit kan. Het ondergoed blijft aan. Ook is het verstandig om in het uur voorafgaand aan de afspraak iets te hebben gegeten. De eerste zal net als de andere afspraken ongeveer één uur duren. In de eerste helft van de afspraak zal ik je zorgvuldig uitvragen, om een goed beeld te krijgen van de hoofdredenen voor je bezoek en alles wat van invloed is (geweest) op jou en je gezondheid. Daarna zal ik je tong bekijken en je pols voelen om een goede diagnose te kunnen stellen. De sessie wordt beëindigd met de acupunctuur, waarbij de naalden ongeveer 20 minuten zullen blijven zitten. Dit wordt door iedereen als zeer ontspannend ervaren en veel mensen vallen dan ook in slaap voor een power nap. Na je eerste behandeling ervaar je al gelijk de voordelen van acupunctuur. Zo kun je al gelijk een goede nachtrust, meer energie, een betere focus, minder stress en een vermindering van pijn ervaren.

Hoe werkt Acupunctuur?

Balans is belangrijk voor iedereen zijn gezondheid en welbevinden. In de westerse geneeskunde noemen we dit ook wel homeostase. Elke onbalans kan resulteren in problemen, zoals pijn, blessures, slapeloosheid, spijsverteringsproblemen, stress, gynaecologische problemen, allergieën, depressie, verkoudheden/griep en een verscheidenheid aan andere complicaties. Acupunctuur helpt om de natuurlijke balans te herstellen, zodat het lichaam en de organen weer in harmonie samen kunnen werken. Dit zorgt ervoor dat het lichaam zichzelf weer kan repareren en weer optimaal kan gaan functioneren.

Vanuit westerse geneeskunde werkt acupunctuur op de volgende gebieden:

• Het stimuleren van het immuunsysteem en vermeerderen van witte bloedcellen, zodat het lichaam zichzelf beter kan beschermen tegen infecties.
• Het reguleren van de bloedsuikerspiegel, wat ervoor zorgt dat het lichaam zijn energie efficiënter kan gebruiken.
• Het verbeteren van de bloedcirculatie en positieve veranderingen in bloeddruk.
• Verlagen van cholesterol en vetten.
Het verbeteren van de maag beweging en reguleren van de verteringssappen waardoor de vertering verbetert.
• Reguleren en stimuleren van serotonine, een neurotransmitter die is gerelateerd aan slaap, eetlust en stemming.
• Het verhoogt de beschikbaarheid van receptoren in de hersenen die de pijnsignalen verwerken en verzwakken.
• Het beïnvloedt zowel de korte- als het lange termijn vermogen van de hersenen om pijn sensaties te verminderen.

Wat zijn de kosten en wordt het vergoed?

Let op: Op dit moment is het, i.v.m corona maatregelen, alleen mogelijk om digitale consulten via beeldbellen te boeken!

Eerste digitale consult+intake €75,-
Digitaal vervolg consult €65,-

Neem voor informatie over vergoedingen van digitale consulten contact op met je zorgverzekering.

Eerste consult + intake volwassene €75,-
Eerste consult + intake kind 5 tot 12 jaar €55,-
Eerste consult + intake kind tot 5 jaar €45,-

Vervolg consult volwassene €65,-
Vervolg consult kind 5 tot 12 jaar €45,-
Vervolg consult kind tot 5 jaar €35,-

Avondtarief volwassene €85,-
Avondtarief kind €65,-

Ik ben lid van beroepsvereniging NVA. Dit betekent dat alle facturen (deels) vergoed worden, indien je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeskunde. Hier kun je de lijst vinden van verzekeraars die mijn behandeling (deels) vergoeden.

Doet Acupunctuur pijn?

Acupunctuur naalden kunnen een speciale sensatie geven nadat ze gezet zijn, maar weinig zullen dit pijn noemen. Anders dan reguliere (hypodermische) naalden die worden gebruikt om vloeistoffen in te spuiten, zijn acupunctuurnaalden niet hol. Hierdoor duwen acupunctuurnaalden het weefsel aan de kant in plaats van dat ze het snijden. Acupunctuurnaalden zijn veel dunner dan reguliere naalden, zo kunnen er ongeveer 40 acupunctuurnaalden in de punt van 1 hypodermische naald. Omdat de naalden zo dun zijn en de insertie heel snel is, worden de pijnreflexen op de zenuweinden niet gestimuleerd. Er zijn gebieden op het lichaam die altijd iets meer gevoelig zijn, zoals de vingers, tenen en palmen, maar normaalgesproken is de sensatie daar niet meer dan een klein prikje. Tegen de tijd dat alle naalden gezet zijn, voel je ze niet meer en heb je een heel ontspannen en relaxed gevoel.

Welke klachten kunnen worden behandeld met acupunctuur?

Acupuncuur is heel succesvol bij talloze klachten. De World Health Organisation (WHO) heeft een lijst gemaakt met gezondheidsproblemen die aangetoond effectief met acupunctuur behandeld kunnen worden. Chinese geneeskunde is een compleet medisch systeem, wat in staat is om een heel groot aantal ziekten effectief te behandelen en te diagnostiseren. Hieronder staat een kleine greep uit de mogelijkheden. Er zijn er dus nog veel meer, maar het is onmogelijk deze hier allemaal te noemen. Staat de aandoening waarover je meer wilt weten er niet tussen? Neem dan vooral contact op. Zeer waarschijnlijk kan ik toch wat voor je betekenen.

Gezondheidsklachten:
• Pijnklachten of klachten van ongemak.
• Ontwikkelingsproblemen, AD(H)D, Concentratieproblemen, Bedplassen, e.d. bij kinderen.
• Verschillende soorten hoofdpijn en migraine.
• Huidproblematiek.
• Stress en aanverwante klachten.
• Problemen rondom zwangerschap, of zwanger worden, stuitligging en (opwekken van) bevalling.
• Problemen rond menstruatie of overgang.
• Rugklachten, gewrichtspijnen en andere klachten aan het bewegingsapparaat.
• Slaapproblemen/ vermoeidheidsklachten.
• (voedings-) allergieën en hooikoorts.
• (terugkerende) verkoudheden, verminderde weerstand.
• klachten aan verteringsstelsel.
• Longklachten, ademhalingsproblemen.
• Ontspanning.
• Aangezichtsverlamming.
• Problemen met de bloeddruk.
• Stoppen met roken/ afvallen/ verslavingen.
• Ondersteuning bij diverse behandelingen/ bijwerkingen, zoals bijvoorbeeld chemo.

Behandel je ook kinderen?

Jazeker! Van elke leeftijd en met goede resultaten! Hier vind je meer over Shonishin.

Waar kan ik parkeren/ is de praktijk gemakkelijk toegankelijk?

Er is een parkeerplaats direct grenzend aan het gebouw van de praktijk. In gebouw is een lift aanwezig, waardoor de praktijk voor iedereen goed te bereiken is.

Wat zijn de openingstijden?

Dit zijn de behandeltijden. Voor vragen, of het maken van een afspraak ben ik telefonisch/via whatsapp ook buiten deze tijden bereikbaar.

Overdag:
Maandag 9:15 -13.45
Dinsdag 9:15 – 13.45
Woensdag 9:15 – 12.00
Donderdag 9:15 – 13.45
Vrijdag 9:15 – 13.45

Avond:
Behandelingen in de avonduren (di, wo, do), vinden plaats in overleg. Deze zijn dus niet via de automatische agenda te boeken. Voor deze behandelingen geldt ook een avondtarief.