Sinaasappels wel of niet gezond?

“Ik moet maar wat meer sinaasappels eten denk ik!”. Snotterend kwam deze cliënt bij me binnen. Zoals gewoonlijk raadde ik haar af, om op dit moment sinaasappels te eten….

Sinaasappels of vitamine C

Wij zijn gewend in het Westen dat sinaasappels als gezond bestempeld worden, omdat ze vitamine C bevatten en dat dus ook altijd zijn. Dit is niet de manier waarop Chinezen naar voeding kijken. Chinezen kijken meer naar de smaken, uitwerking en kleuren van voeding, dan naar de afzonderlijke stofjes. Sterker nog, het is juist van belang dat het gehele product gegeten wordt, zodat de voedingsstoffen optimaal kunnen worden opgenomen en verwerkt. Dit wordt in het Westen heel anders bekeken, waardoor ik er regelmatig van schrik wat mensen allemaal aan vitamines en andere supplementen slikken. Want let op, ook supplementen kunnen gevaarlijk zijn. En als je al gezond eet, kan het best zijn dat je de de ADH overschrijdt, met alle gevolgen van dien.

Waarom sinaasappels niet altijd gezond zijn

Sinaasappels zijn zuur. We kennen allemaal dat samentrekkende gevoel in de kaken, als we plotseling iets zuurs eten. Zuur trekt dus samen. Als je verkouden bent, dan is er een indringer in je lijf. Afhankelijk van hoever deze is binnen gedrongen, ben je zieker of minder ziek. Op het moment dat je zure voeding eet, trek je deze ziekteverwekker meer naar binnen. Terwijl je deze eigenlijk uit je systeem zou moeten gooien. Het eten van sinaasappels op zo’n moment kan je dus wel degelijk zieker maken, of de duur van de ziekte verlengen. Het is in zo’n geval dan vaak verstandiger om je poriën open te zetten, om de ziekteverwekker eruit te zweten. Een kop gemberthee zou je in zo’n geval dus meer goed doen. Dit is wel afhankelijk van de fase, waarin de ziekte zich bevindt. Een acupuncturist kan dit beoordelen en je in zo’n geval ook een goed voedingsadvies geven.

Is het bij verkoudheid verstandig om een acupuncturist te bezoeken?

Ja! Acupunctuur kan helpen een verkoudheid of griep sneller je lichaam uit te werken. Het is dus zeker aan te raden om je afspraak niet af te zeggen. Twijfel je toch? Dan kun je altijd even overleggen. Maar meestal geef ik het advies toch te komen en voelen de meesten zich na de behandeling al een stuk beter.

Ben jij regelmatig verkouden? Of wil je graag een afspraak maken? Neem dan contact op, of boek direct online.

Koningsstraat 5a in Wamel

Na lang ploeteren, bloed, zweet en tranen is het nu eindelijk zover. De praktijk in Wamel is zo goed als klaar voor behandeling. Vanaf volgende week zal ik in ieder geval één van de twee behandelruimtes in gebruik gaan nemen. Natuurlijk moeten we nog wat puntjes op de I zetten, maar we zijn al heel blij met het tot nu toe geboekte resultaat. Het is zoals velen al zeiden echt een hele fijne ruimte. We hopen dan ook dat er vele fijne behandelingen plaats zullen vinden. Kom jij ook snel de nieuwe praktijk bewonderen? De officiële opening laat nog even op zich wachten tot in het nieuwe jaar, maar wat in het vat zit verzuurt niet ;-).
Neem gauw contact op, of maak direct een afspraak.

Wij gaan verhuizen!

Het is zover, per 1 september is de praktijk een aantal weken dicht, omdat we gaan verhuizen. Natuurlijk wordt onze nieuwe stek nog mooier dan de oude en zien we jullie hier dan ook graag terug. Voorlopig gaan wij er vanuit dat onze deuren op 24 september weer open kunnen. Nu wordt er vooral nog hard achter de schermen gewerkt. Onze nieuwe locatie bevindt zich aan de koningsstraat in Wamel. De praktijk is volledig beneden vloers en dus gemakkelijk toegankelijk. Wij kijken uit naar een geweldig begin op deze nieuwe locatie. Mocht je nu alvast een afspraak willen maken voor een behandeling vanaf 24 september, dan is dit mogelijk. Je kunt direct een afspraak maken of contact met mij opnemen. Ik help je graag.

Acupunctuur bij kinderen?

Acupunctuur werkt voor veel klachten en is heel veilig. Steeds meer volwassenen merken hier de voordelen van. Maar “zomaar” een naald in je kind laten zetten, is dat wel verstandig? Of zijn er ook vormen waarbij het kind niet geprikt hoeft te worden? In mijn praktijk merkte ik steeds vaker dat naast hun ouders, ook kinderen behoefte hebben aan ondersteuning. En ja, dat kan ook zonder dat daar een naald aan te pas hoeft te komen…..

Lees verder
« Oudere berichten