To the Point praktijk voor Acupunctuur & Oosterse geneeswijzen in West Maas En Waal, Wamel.

Acupunctuur als ondersteuning bij herstel van Long Covid

Acupunctuur als ondersteuning bij herstel van Long Covid

Steeds vaker zien wij patiënten in de praktijk die de naweeën ervaren van een covid besmetting. In eerste instantie komen zij dan met de vraag of acupunctuur ingezet kan worden als ondersteuning bij herstel van long covid. Gelukkig is hier vaak ondersteuning in mogelijk.

corona covid deeltje acupunctuur

Is acupunctuur inzetbaar voor mijn covid klachten?

De klachten die naar aanleiding van een Covid besmetting worden gezien zijn op zijn zachtst gezegt wisselend te noemen. Als je alleen al kijkt op de site van de rijksoverheid, wordt er al een flinke rij symptomen genoemd:

Er is dus een groot verschil aan klachtenpatronen wat ervaren wordt door long covid patiënten. De Chinese geneeskunde kent verschillende patronen, waar dergelijke klachten onder kunnen vallen. En deze kunnen dan ook ingezet worden als basis voor een behandeling. Zo kan acupunctuur als ondersteuning bij herstel van

long covid worden ingezet. Afhankelijk van het klachtenpatroon en de situatie van de patiënt zal er dus een persoonlijk behandelplan kunnen worden opgesteld, waarmee een behandeling kan worden opgestart.

Hoelang duurt het herstel van long covid?

revalidatie artributen

Hoelang het herstel Hoelang het herstel duurt en hoeveel behandelingen er nodig zijn, daar valt helaas geen uitspraak over te doen. Doordat er veel verschillen zijn tussen patienten veschilt de herstel mogelijkheid  van persoon tot persoon. Er zal een invividueel plan van aanpak moeten worden opgesteld. Of en in hoeverre er herstel mogelijk is, is van verschillende factoren afhankelijk. Ook heeft acupunctuur een tijdje nodig om te kunnen zien of het aanslaat. Wij raden daarom aan om minimaal 5 behandelingen te laten plaatsvinden en daarna in overleg met de behandelaar te gaan over de mate van vooruitgang en het verdere vervolg van het traject. Gelukkig zien en horen wij met enige regelmaat dat de behandeling goed aanslaat en dat de klachten snel verminderen.

Hoe ziet een long covid traject er uit?

Wanneer een traject bij ons gestart wordt,  zullen we beginnen met een intake. In deze intake zullen wij je bevragen, onderzoeken en met je in overleg gaan over het plan van aanpak. Al tijdens de eerste afspraak zul je behandeld worden en diverse leefstijl adviezen meekrijgen, waarmee je thuis zelf al aan de slag kunt gaan. Zo krijgen we een mooie complete aanpak, waarin je zelf ook handvatten krijgt om met de klachten om te gaan. Het doel van ons is om uiteindelijk te zorgen voor een blijvend herstel en jou ook inzicht te geven in de reacties die in je lichaam plaatsvinden. Zo wordt het op den duur ook makkelijker om te herkennen wat je grenzen zijn en waar je lichaam behoefte aan heeft. Dat is allemaal bevordelijk voor een goed herstel en een blijvende goede gezondheid.

Kan acupunctuur ingezet worden naast andere long covid trajecten?

Acupunctuur correct uitgevoerd door een gekwalificeert acupuncturist kent geen bijwerkingen, waardoor het een veilige behandelmethode is. Bij To the Point zijn we goed geschoold en volgen we regelmatige bijscholingen om onze kennis up to dat te houden. Daarnaast  is acupunctuur ook goed inzetbaar naast andere behandelmethoden. Baat het dus niet, dan schaadt het niet. Onze ervaring is zelfs dat het andere behandelmethoden op een positieve manier ondersteunt.

Hilde ten Cate acupuncturist To the Point
Hilde ten Cate, acupuncturist

Hoe start ik een long covid of acupunctuur traject?

Een traject starten kan eenvoudig door een afspraak in te plannen. Dit kan eenvoudig online, of door even contact op te nemen via whatsapp of bellen. Heb je toch nog vragen, of twijfel je of je er goed aan doet om een traject te starten? Dan raden we je aan om even contact op te nemen voor een goed persoonlijk advies.