To the Point praktijk voor Acupunctuur & Oosterse geneeswijzen in West Maas En Waal, Wamel.

To The Point Acupuncture

Hilde ten Cate Acupuncturist to the Point acupunctuur

Je lichaam weet van nature hoe het zichzelf kan herstellen.
Als acupuncturist herinner ik het lichaam hier alleen aan.

Hilde ten Cate

acupuncturist

To the point

Welkom bij praktijk To the Point. To the Point is een praktijk voor acupunctuur en oosterse geneeswijzen in Wamel. Als acupuncturist ben ik bevoorrecht, om de gezondheid van veel verschillende mensen te zien verbeteren. Ook als andere therapiën niet werkten. Ik heb al mensen kunnen helpen met verschillende klachten, zoals migraine, eczeem, menstruatieklachten en schouder- en rugklachten. Dat is maar een klein aantal aandoeningen waarbij ik hulp heb kunnen bieden. Kan ik jou misschien ook helpen?

Is Acupunctuur iets voor jou?

Acupunctuur kan bij heel veel verschillende klachten verlichting geven. Daarnaast kan acupunctuur uitstekend complementair ingezet worden. Hierbij kun je denken aan allerlei klachten, zoals: hoofdpijn, gynaecologische- en overgangsklachten, klachten aan het bewegingsapparaat, huidklachten, stress, vermoeidheid, slecht slapen, afvallen, stoppen met roken. Maar acupunctuur kan ook zeker ingezet worden bij psychische klachten, of klachten waarop in de reguliere zorg niet direct een antwoord gevonden kan worden. Dit komt, omdat binnen de TCM diagnose op een andere manier gesteld wordt. Als je je afvraagt of acupunctuur iets voor jou en je gezondheid kan betekenen, neem dan gerust contact met me op. Dit kan bijvoorbeeld voor je vragen, een complementair consult, of simpelweg het maken van een afspraak.

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur betekent letterlijk naaldsteken en is een belangrijk onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde, ook wel TCM genoemd. Eigenlijk is acupunctuur maar een klein onderdeel van wat een “acupuncturist’ doet en zou een acupuncturist beter TCM therapeut genoemd kunnen worden. Naast acupunctuur gebruik ik nog veel meer technieken om het lichaam weer in balans te brengen, zoals guasha-, cupping- of moxa- therapie. Daarnaast geef ik ook nog voeding- en leefstijladvies, zodat het lichaam op alle fronten weer in balans gebracht kan worden. En een lichaam in balans geeft energie, rust en natuurlijk een fijn gevoel.